Üzemi szinten nyereséges negyedévet zárt a Wizz Air

Kék hírek, 2020.07.29

    Budapest, 2020. július 29., szerda (MTI/Reuters) - Üzemi szinten nyereséggel zárta a június 30-án végződött első pénzügyi negyedévet a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság.

A cég honlapján elérhető eredmény-kimutatás szerint a Wizz Air elvesztette utasai 93 százalékát, a tavalyi 10,3 millió helyett idén 707 ezer utast szállított az április-júniusi időszakban, a gépek kihasználtsága az előző évi 93,7 százalékról 55,5 százalékra esett. Az árbevétel 87 százalékkal 691 millió euróról 90 millió euróra csökkent.

Ugyanakkor részben a cég költség-megtakarítása okán az üzemelés költsége 610 millió euróról 159 millió euróra csökkent. Adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtt (EBITDA) a Wizz Air 8,9 millió eurós nyereségről adott számot, ugyanakkor az adózott eredmény már 108 millió eurós veszteséget mutatott az egy évvel korábbi 72,4 millió eurós nyereséggel szemben.

Váradi József vezérigazgató szerint az idei év egy hullámvasúthoz hasonlítható, mivel a különböző államok a koronavírus-járvány aktuális helyzete alapján eltérő szabályokat hoznak, és emiatt előfordulhat, hogy már meghirdetett járatokat újra le kell majd állítani.

A bizonytalanság miatt a Wizz Air nem közölt profit-előrejelzést, a cég reményei szerint az év második felében a mostanival megegyező, átlagosan 70-80 százalékos kapacitást fenn tudják tartani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!