Vádat emeltek a Magyarországon és Hollandiában gyilkoló férfi ellen

Kék hírek, 2020.09.04

Vádat emelt és tényleges életfogytiglant indítványozott a Fővárosi Főügyészség egy szerb-magyar állampolgárságú férfi ügyében, aki Budapesten és Amszterdamban is fegyverrel végzett áldozataival - tudatta a főügyészség közleményben pénteken.

A vád szerint a harminckilenc éves férfi 2018. július 30-án egy amszterdami kávézóban tarkón lőtt egy horvát férfit, majd 2018 szeptemberében elhatározta, hogy végez egy magyar kábítószer-kereskedővel. 2018. szeptember 19-én, az esti órákban a XV. kerület, Szentmihályi úti bevásárlóközpont és a Szilas-patak között találkoztak. A vádlott elterelte a sértett figyelmét azzal, hogy kábítószernek látszó cukorhelyettesítő anyagot tartalmazó csomagokat adott át megvizsgálásra, majd fejbe lőtte áldozatát és a holttestet a patak medrébe húzta.

A vádlott a két gyilkosság elkövetése után a külföldi rejtőzködéshez hamis okmányokat készítettet és használt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói széleskörű nemzetközi együttműködéssel felkutatták az elkövetőt, és a cseh rendőrség 2019. március 1-jén elfogta. Az akció előkészítésében kiemelkedő szerepe volt a EUROJUST-nak és az Europolnak is.

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken, és életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!