A hónap végéig átadják Németországnak az ottani gyilkossággal gyanúsított román férfit

Kék hírek, 2017.05.18

Május 28-ig át kell adni a német hatóságoknak azt a román férfit, akit hétfőn fogtak el Alsónémediben egy Németországban elkövetett gyilkosság miatt - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézték: a román állampolgárságú férfi ellen Németország bocsátott ki európai elfogatóparancsot, mert emberöléssel és rablással gyanúsítják.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön jogerősen úgy döntött, a 24 éves férfit május 28-ig át kell adni a német hatóságoknak. Ha addig nem veszik át, szabadlábra kell őt helyezni. A férfival szemben Magyarországon nincs folyamatban eljárás.

A férfi a tárgyaláson beleegyezett az átadásába - tették hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán azt közölte: a német rendőrség megalapozott gyanúja szerint a 24 éves férfi társaival 2016 májusában betört egy egyedül élő 86 éves asszonyhoz, akit brutálisan bántalmaztak és értékei átadására kényszerítettek. Az idős nőt életveszélyes állapotban hagyták magára, az asszony belehalt sérüléseibe. A férfi elszökött Németországból, őt hétfőn a Pest megyei Alsónémediben fogták el, és őrizetbe vették.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!