Az esztergomi vonal teljes hosszán közlekednek a vonatok

Kék hírek, 2017.01.19

Az esztergomi vonatbaleset helyszínén befejezték a műszaki mentést, így ismét a teljes vonalon közlekednek a vonatok - tájékoztatta a Mávinform csütörtök délután az MTI-t. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. azt közölte, hogy nem pályahiba okozta a balesetet, és a MÁV azt is vizsgálja, történt-e emberi mulasztás.

Az esztergomi állomáson szerda este siklott ki egy személyvonat utolsó egységének több tengelye. A balesetben senki nem sérült meg.

A Mávinform csütörtöki közleményében felidézte, hogy napközben vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat Esztergom és Dorog között.

Mostanra Esztergomnál befejezték a műszaki mentést. A menetrend szerinti vonatközlekedés folyamatosan áll helyre a Budapest-Esztergom vonalon, a délutáni órákban még előfordulhatnak hosszabb menetidők, elvétve akár járatkimaradások is. Csütörtök estére állhat helyre teljesen a menetrend - írta a Mávinform.

A balesettel kapcsolatban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-hez csütörtök délután eljuttatott közleményében kiemelte: nem a pálya műszaki állapota okozta a vasúti szerelvény több tengelyének kisiklását. A pálya kiépítése és állapota a szabványoknak megfelelő. "A kisiklás a most folyamatban lévő fejlesztéstől is teljesen függetlenül történt" - írta a NIF, megjegyezve: a MÁV Zrt. vizsgálja az esemény okát, valamint azt is, hogy történt-e emberi mulasztás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!