Berlinben futtatott magyar lányokat egy hevesi bűnszervezet

Kék hírek, 2018.02.06

Hat embert vádolnak azzal, hogy bűnszervezet tagjaiként magyar lányokat futtattak Berlinben - közölte a Heves Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlottak tizenkét nőt szerveztek be, akik vállalták, hogy a német fővárosban a Kurfürstenstrassén prostitúciós tevékenységet végeznek.

Berlinben a lányoknak az őket futtató két testvér - az első- és másodrendű vádlott - megszabta, hogy az adott utcaszakaszra hol, mikor álljanak ki, milyen szolgáltatásért, mennyi pénzt kérjenek, sőt még azt is, hogy az egyes szolgáltatásokra mennyi időt szánjanak.

Mindvégig szoros felügyelet alatt tartották a nőket, és a napi bevételükből úgynevezett "leadót" fizetettek velük. Az ügy negyedrendű vádlottjának, egy 36 éves férfinek a feladata elsősorban a napi teendők ellátása, a főzés, a takarítás, a lányok kiszolgálása volt. A vádlottak 2017 júniusáig mintegy 225 000 euró (69 millió 750 ezer forint) bevételre tettek szert - fűzték hozzá.

A Hevesi Járási Ügyészség a Berlinben tevékenykedő négy vádlottat - közülük egyeseket többszörös visszaesőként - tizenkét rendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett kerítés bűntettével, míg az első- és másodrendű vádlott itthon maradt élettársait, az ötödrendű és a hatodrendű vádlottakat kitartottság bűntettével vádolja.

A Hevesi Járási Ügyészség négy vádlott esetében fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság közülük egyeseket sújtson részleges vagyonelkobzással. Az ötöd- és hatodrendű vádlott esetében az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vagyonelkobzás mellett - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!