Biharkeresztesi baleset - Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják a sérülteket

Kék hírek, 2017.07.25

Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják a kedd hajnali biharkeresztesi közúti baleset sérültjeit - tájékoztatták a kórházak az MTI-t.

A debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére két sérültet vittek a mentők - mondta el Szentgyörgyi János sajtóreferens az MTI érdeklődésére.

Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik - ismertette.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők.

Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat - fűzte hozzá a főigazgató.

A sérültek nem beszélnek magyarul, állampolgárságukról a hatóságok nem tudtak felvilágosítást adni, de vélhetően bolgárok lehetnek, mert valamennyien egy bolgár rendszámú kisbuszban utaztak, amikor a baleset történt.

Korábban Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedd hajnali 5 órakor egy bolgár rendszámú kisbusz eddig ismeretlen okok miatt belerohant egy lengyel kamionba Biharkeresztes közelében a 42-es főúton. A kisbusz utasai közül hárman - két nő és egy férfi - a helyszínen meghalt, hatan pedig megsérültek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!