Bíróság előtt egy körözött kolumbiai-spanyol férfi

Kék hírek, 2017.10.30

A Fővárosi Törvényszék jogerősen elrendelte egy körözött, kolumbiai-spanyol kettős állampolgárságú férfi ideiglenes átadási letartóztatását. A férfit közokirat-hamisítás miatt fogták el Magyarországon, majd kiderült, hogy a francia hatóságok keresik vagyon elleni bűncselekmény miatt.

A Fővárosi Törvényszék hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a férfit közokirat-hamisítás bűntette miatt vette őrizetbe a Makói Rendőrkapitányság október 12-én, mivel az országból kilépéskor a személyazonosságát különböző, ismeretlen eredetű okiratokkal próbálta igazolni.

A nyomozás során kiderült, hogy a kolumbiai-spanyol kettős állampolgárságú férfi ellen Franciaország bocsátott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt. A francia hatóságok azért keresik a férfit, mert tavaly júliusban egy francia szállodában az egyik elegáns lakosztály lakójának kiadva magát kinyittatta a széfet és abból készpénzt, bankkártyákat, okiratokat és ékszereket lopott el, ezzel mintegy 300 ezer euró (93 millió forint) értékű kárt okozott.

Ismertették: a Fővárosi Törvényszék az átadási eljárásban az európai elfogatóparancs végrehajthatóságának feltételeit vizsgálja, vagyis abban nem hozhat döntést, hogy a férfi valóban elkövette-e az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményt. Mivel a terhelt jelenleg előzetes letartóztatásban van a közokirat-hamisítás miatt indított büntetőügyben, az ideiglenes átadási letartóztatást csak halasztottan hajtják végre. Ez azt jelenti, hogy csak akkor kerül ideiglenes átadási letartóztatásba, amikor a közokirat-hamisítás miatti büntetőügyben szabadlábra helyezik - olvasható a közleményben.

Közölték: a terhelt nem egyezett bele az egyszerűsített átadási eljárásba, ezért a bíróság az európai elfogatóparancs megküldése miatt megkeresi a francia hatóságokat.

Az európai elfogatóparancs beérkezése után a törvényszék új tárgyalási napot tűz ki és azon dönt a terhelt átadásáról a francia hatóságnak. A végzés jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!