BKK: az utasok adatai biztonságban vannak

Kék hírek, 2017.07.20

Az utasok adatai biztonságban vannak - szögezte le Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Hétfőn jelentették be, hogy a BKK online jegy- és bérletvásárlási rendszere a múlt csütörtöki elindítása után rendszerszintű kibertámadásoknak volt kitéve. Akkor azt mondták: a rendszert sokkal biztonságosabbá tették, és nincs ok a leállítására.

A BKK vezérigazgatója csütörtök reggel az M1-en elmondta: az informatikai rendszerek jelzik az ilyen támadásokat. Lehet visszaélni a rendszerrel, megtéveszteni azt, de mindez bűncselekménynek számít - jegyezte meg. Dabóczi Kálmán elmondta, vannak olyanok is, akik blőd, erkölcstelen nevekkel regisztrálnak be a webshopba, hogy terheljék a rendszert. Ezek kiszűrésére is szigorúbb algoritmusokat alakítottak ki a szakemberek. Mostanáig több mint 150 ilyen felhasználót töröltek - fejtette ki.

A BKK online jegy- és bérletvásárlási rendszere ellen több mint hatszáz támadást regisztráltak, de hogy ezek mögött pontosan hány ember áll, azt nem tudni. Ezzel együtt viszont szerda délutánig már mintegy ötezer volt a regisztrált felhasználóik száma, akik több mint hatmillió forint értékben vettek jegyeket, bérleteket - ismertette Dabóczi Kálmán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!