BKK: nem nőtt az elektronikus jegyrendszer bevezetésének keretösszege

Kék hírek, 2017.06.15

Nem változott az elektronikus jegyrendszer bevezetésének keretösszege, az üzemeltetési költségei közel 2 milliárd forinttal, míg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által nyújtott hitel lehívásához kapcsolódó költségek 100 millió forinttal csökkennek - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t közleményben.

A közlekedési társaság hangsúlyozta: a munkák maradéktalan ellátása érdekében az EBRD által biztosított teljes hitelkeretet lehívják, ez viszont nem jelenti a projekt teljes költségének növekedését.

Az utazóközönség már 2017 nyarán találkozhat az online jegyértékesítés új formájával. Elég lesz regisztrálni a rendszerben egy névhez hozzárendelt, személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványt, majd bankkártyás fizetéssel meg lehet vásárolni a kiválasztott terméket. Ezzel 2017 őszétől már akár önmagában az új elektronikus személyigazolvány, vagy a diákigazolvány elégséges lesz az utazási jogosultság igazolására.

A nyár végén a Deák Ferenc téri metróállomáson tesztüzembe helyezik az első beléptető kapukat, valamint a Közvágóhíd utcai HÉV-állomáson az érvényesítő készülékeket is. A kapuk ugyanakkor az első időszakban még nyitva lesznek, mert az üzemelésükhez a teljes infrastruktúrát üzembe kell helyezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!