TV műsor

Cigarettacsempészekkel együttműködő egykori pénzügyőrök ellen indult eljárás

Kék hírek, 2017.04.13

A gyanú szerint cigarettacsempészekkel működött együtt két egykori pénzügyőr, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a gyanú szerint 2015. június 14-én kettő, 2016. január 11-én pedig egy, magyar adójegy nélküli cigarettát szállító szerb kamion érkezett a röszkei határátkelőhelyre. A teherautók okmányaiban nem a dohányáru szerepelt. 2015 nyarán az egyik gyanúsított - annak ellenére, hogy ez kötelező lett volna - a kamionokat nem irányította röntgenvizsgálatra, hanem e nélkül engedte be őket Magyarország területére. A gyanúsított tudott arról, hogy a teherautók cigarettát szállítanak. A dohányáru után, ha azt szabályosan bejelentették volna, 215 millió, illetve 288 millió forint vámot kellett volna fizetni.

A gyanú szerint 2016 januárjában a másik gyanúsított a kamiont - amelyről tudta, hogy valójában cigarettát szállít - nem vizsgálta át a röntgenberendezéssel, de vizsgálatot rögzített a nyilvántartásban. A cigarettaszállítmány után 710 millió forint vámot kellett volna fizetni.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az egyik gyanúsítottat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás és hivatali visszaélés bűntettével, a másikat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítja - közölte az ügyész.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!