Csaknem egyharmaddal több a baleset a lengyel Tátrában

Kék hírek, 2014.07.28

Csaknem egyharmaddal több balesethez vonultak ki a lengyel Tátrában a hegyi mentők az idén júliusban, mint a tavalyi hetedik hónapban. A növekedés oka az, hogy jóval szeszélyesebb az időjárás.

Hétfőn egy 58 éves lengyel nő 300 méter hosszan bucskázott le egy igen meredek lejtőn a Goryczka-csúcs környékén. Mentőhelikopterrel vitték a zakopanei kórházba, ahol kiderült, hogy megúszta könnyebb sérülésekkel a kalandot.

Az onet.pl lengyel hírportál jelentése szerint azonban a lengyelországi nyári idénynek sok halálos áldozata is van. A Tátrai Önkéntes Hegyi Mentők (TOPR) az idén júliusban eddig közel kilencvenszer indultak súlyos balesethez, míg egy éve csak 66-szor. A sokszor mostoha időjárás ellenére nem csökken a hegyi turisták száma. Tragikus számokat tettek közzé a lengyel vízi mentők is: a PAP lengyel hírügynökség ismertetése szerint május eleje óta 200 ember fulladt vízbe Lengyelországban. Az adat ugyanakkor valamivel alacsonyabb a tavalyinál. A rendőrségi statisztikákban a halálos balesetek fő okaként a felelőtlenség és az alkoholfogyasztás szerepel. http://wiadomosci.onet.pl/podhale/kolejny-wypadek-w-tatrach-turystka-spadla-300-metrow/cq64jhttp://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=infopakiet&dz=kraj&idNewsCmp=169584&filename=&idnews=172895&data=&status=biezace&_CheckSum=-1175854603
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!