Demonstráció miatt változik több BKK-járat közlekedése is vasárnap

Kék hírek, 2017.05.19

Demonstráció miatt változik több, a belvároson is áthaladó közösségi közlekedési járat menetrendje - közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a demonstráció miatt már reggel 6 órától egészen éjfélig lezárják a közúti forgalom elől a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, valamint 17.45-től 19 óráig a Szent Gellért tér-Szabadság híd-Vámház körút-Múzeum körút-Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Kossuth Lajos tér útvonalat is.

A lezárások miatt a 2-es villamos este a Közvágóhídtól csak a Kossuth térig szálít utasokat, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbuszok pedig este 6 és 7 között megnövekedett menetidővel közlekednek, mert a buszok megvárják a Kossuth Lajos utca Astoria és Ferenciek tere közötti lezárásának feloldását.

A 9-es autóbusz a Bajcsy-Zsilinky út és a Kiskörút helyett a Nagykörúton jár este, a 15-ös és 115-ös buszok pedig Észak-Pestről csak a Nyugati pályaudvarig szállítanak utasokat. Szintén kisebb átvon, a Széll Kálmán tér és a Széchenyi tér között közlekedik este a 16-os busz is. A 105-ös busz a Margit hídon át szállítja az utasokat vasárnap este.

A 47-es és 49-es villamosok a dél-budai végállomásától a pesti szakasz helyett a Döbrentei térig visz utasokat, a kiskörutat metróval lehet majd elérni.

A trolibuszok közül a 70-es és 78-as a nagykörútra terelve, a 72-es és 73-as, a Nyugati pályaudvarig jár, a 83-as pedig a Mária utca-Üllői út-Szabó Ervin tér-Baross utca módosított útvonalon közlekedik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!