Donald Trump egységre szólította fel az amerikaiakat a virginiai lövöldözés után

Kék hírek, 2017.06.14

Egységre szólította fel a amerikaiakat a virginiai lövöldözés után Donald Trump elnök.

Trump néhány órával azt követően nyilatkozott meg, hogy Washington mellett, a virginiai Alexandriában egy férfi lövöldözni kezdett a republikánus törvényhozók baseball-edzésén, megsebesítve Steve Scalise louisianai képviselőt, két kongresszusi munkatársat és két rendőrt. A rendőrség viszonozta a tüzet, megsebesítve a lövöldözőt, akit őrizetbe is vett. Nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A férfit azonosították: a 66 éves James T. Hodgkinson Illinois államból érkezett, egyelőre azonban nem derült ki, hogy mikor és miért érkezett a szövetségi főváros közelébe, s mi lehetett tette elkövetésének oka.

A Fehér Házban elhangzott üzenetében az elnök háláját fejezte ki a rendőrségnek a gyors és hatékony fellépésért. Trump úgy fogalmazott: "akkor vagyunk erősebbek, amikor egységesek vagyunk és együtt munkálkodunk a közjó érdekében".

Donald Trump hangsúlyozta, hogy bár lehetnek nézetkülönbségek, de "ilyen időkben emlékeztetni kell arra, hogy mindenki aki nemzetünk fővárosában szolgál, mindenekelőtt hazaszeretetének köszönhetően van itt". "Abban mindannyian egyetérthetünk, áldjuk azt, hogy amerikaiak vagyunk" - tette hozzá.

Trump azt ígérte: rendszeresen tájékoztatja a közvéleményt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által folytatott vizsgálatról. Leszögezte, hogy ha a rendőrség és a Capitolium biztonsági szolgálata nem gyors és professzionális, akkor vérfürdőbe torkollhatott volna a lövöldözés. "Sok életet elvesztettünk volna" - fogalmazott, és rendkívül brutális támadásnak minősítette a történteket.

A Hodgkinson által meglőtt Scalise képviselőn műtétet hajtanak végre, állapota nem válságos. A többi áldozat állapota szintén stabil, kórházban ápolják őket.

Demokrata párti és republikánus politikusok egyaránt felháborodással reagáltak a történtekreés együttérzésüket fejezték ki a sebesültekkel.

A kongresszusban beszédet mondott Paul Ryan republikánus házelnök és Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti frakciójának vezetője. Mindketten a nemzet egységének fontosságát hangsúlyozták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!