Egy volt koszovói képviselő bűnszervezete ellen emelt vádat az EULEX

Kék hírek, 2016.10.25

Egy volt koszovói parlamenti képviselő, Azem Syla és 38 társa ellen emelt vádat szervezett bűnözés és korrupció miatt az Európai Unió koszovói igazságügyi és rendőri missziója (EULEX) kedden.

Az EULEX nemzetközi ügyésze pénzmosást, csalást, hatalommal való visszaélést, adócsalást és megvesztegetést elkövető bűnszervezet létrehozásával vádolja a koszovói albánokból és szerbekből álló csoportot - olvasható a testület közleményében.

A bűnszervezet 2006 óta működött, és bűncselekmények, hamisított dokumentumok, csalás és korrupció segítségével közvagyont, valamint koszovói szerbek vagyonát sajátította ki főként Pristina környékén. Jelentős károkat okozott a koszovói költségvetésnek és a vagyonuktól megfosztott családoknak. Becslések szerint a szervezetnek legalább 30 millió euró értékű ingatlana van, amelyre illegálisan tett szert.

A kormányzó Koszovói Demokrata Párt (PDK) egykori politikusát, a 65 éves Azem Sylát áprilisban fogták el. A férfi az 1998-1999-es koszovói-szerb konfliktus idején a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) egyik vezetője volt Hashim Thaci jelenlegi köztársasági elnök mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!