Egyelőre nem tudni, milyen gyógyszerkészletek sérültek a budaörsi raktártűzben

Kék hírek, 2017.04.25

Jelenleg is tartanak a vizsgálatok a Budaörsön kedden kigyulladt raktárépületben. A UPS Healthcare az MTI megkeresésére azt közölte: egyelőre nem tudni milyen gyógyszerkészletek sérültek a tűzben.

A UPS Healthcare budaörsi létesítményében, a Pharmaparkban reggel ütött ki a tűz.
A cég kommunikációjáért felelős ügynöksége az MTI megkeresésére azt írta: több gyógyszercéggel is kapcsolatban állnak, de azt még nem tudják, mely raktárkészletek és milyen mértékben sérülhettek.

Az eset körülményeiről, a tűzoltó berendezésekről és tűzjelző készülékekről a vizsgálat lezárultáig nem tudnak nyilatkozni.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: mintegy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra. A raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, és 5000 négyzetméteres terület égett le.

A fővárosi katasztrófavédelem mobil laborjait is riasztották.

A sűrű füst miatt arra kérték a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, a tűz 500 méteres körzetében ne nyissanak ablakot, ajtót, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban.

Az M1-es és az M7-es autópályákon rendőrségi forgalomlassítás is érvényben volt, a budaörsi áruháznál lévő lehajtót átmenetileg le is zárták.

Az M1 aktuális csatorna kedd esti Híradójában elmondták: a lezárások miatt a környéken nagy volt a torlódás. Délután állt helyre a forgalom. A Híradóban elhangzott az is, hogy óvintézkedésként a környező áruházakat is kiürítették. Az embereket buszokkal vitték el a helyszínről.

A tűz több kilométerről is látható volt. Nyolcvan tűzoltó több órán át dolgozott a lángok megfékezésén. A tűz keletkezésekor kilencen tartózkodtak az épületben, de mindenkinek sikerült kimenekülnie.

Csámpai Attila az MTI-nek és az M1-nek is elmondta: mérgező anyagot nem mutattak ki a levegőben. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint délután ismét kinyitottak a budaörsi bevásárlóközpontok.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!