Egymilliárdot költ a kerékpáros közlekedés fejlesztésére Kaposvár

Kék hírek, 2017.08.23

Egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét Kaposvár a következő években - tájékoztatta a városháza az MTI-t szerdán.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve azt írták: a somogyi megyeszékhelyen 24 kilométernyi kerékpárút és -sáv van, amelyhez további 16 kilométer épül, a közelmúltban pedig felújították a városi sportcsarnok és a Deseda tó közötti 3,3 kilométeres szakaszt.

Komor Zoltánra, az önkormányzat műszaki és pályázati igazgatóságának csoportvezetőjére hivatkozva rámutattak, hogy a beruházásokkal további városrészeket, köztük Kaposfüredet és Toponárt is bekapcsolják a kerékpárút-hálózatba, megteremtve annak a lehetőségét, hogy az emberek biciklivel is biztonságosabban juthassanak el munkahelyükre.

A közlemény kitért arra, hogy a ma még 4 állomásos kaposvári közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 állomásosra bővül, a jelenlegieken kívül 170 új, tisztán elektromos és több hagyományos kerékpár áll majd a bérlők rendelkezésére.

Megjegyezték, a két éve működő, Kaposvári tekergő névre keresztelt "közbringarendszer" népszerű a városban, tavaly 16 ezren regisztráltak, hogy használhassák a kerékpárokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!