Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek emberölés miatt egy nőt Pécsen

Kék hírek, 2015.05.28

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte jogerős döntésével a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön azt az 51 éves nőt, aki 2013 decemberében meggyilkolta a szomszédját. Az asszony a legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A Pécsi Ítélőtábla Makai Lajos vezette büntetőtanácsa döntésével helybenhagyta a Pécsi Törvényszék korábbi, nem jogerős ítéletét. E szerint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, elhárításra idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el Czigler Lászlónét.

A vádirat szerint az 51 éves, alkoholista és gyógyszerfüggő nő és az idős asszony szomszédos ingatlanban laktak Pécsen. Az egyedül élő sértettet a vádlott 2013. december 2-án délelőtt felkereste, majd anyagi nehézségei miatt elhatározta, hogy az asszonytól készpénzt, értéktárgyakat szerez meg. Dulakodni kezdtek, majd a vádlott egy konyhakéssel többször nyakon szúrta az idős nőt, aki a sérülések következtében meghalt. A vádirat szerint az azonnali szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg az életét.

A vádlott a helyszínről elvitte a sértett 9500 forintját, kitépte a fülbevalóját, ujjairól lehúzta az aranygyűrűit. Az összesen 104 ezer forint értékű ékszereket később 8 ezer forintért eladta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!