Elfogták egy huszonegy évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját Spanyolországban

Kék hírek, 2017.06.01

Elfogták Spanyolországban és kedden Magyarországra hozták egy 1996-os kiskunfélegyházi emberölés gyanúsítottját, a román férfi beazonosítását a nyomozás technikai eszközeinek fejlődése tette lehetővé - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Hürkecz Zoltán tájékoztatása szerint 1996 szeptemberében Kiskunfélegyházán, a Szegedi út egyik lakásában több késszúrással megöltek egy 37 éves férfit és az ingatlanból arany ékszereket loptak el.

A nyomozómunkát segítő technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően a 21 éve a helyszínen rögzített DNS-minták alapján a rendőrök nemrégiben beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 40 éves román állampolgárt.

A férfi külföldön, ismeretlen helyen tartózkodott, ezért vele szemben március közepén európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. Nyolc nappal később Spanyolországban fogták el a helyi hatóságok a feltételezett tettest, akit kedden hoztak Magyarországra.

A férfit a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását - tette hozzá a szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!