Ellopott Bacon-festményeket talált meg a spanyol rendőrség

Kék hírek, 2017.07.19

Megtalált a spanyol rendőrség három nagy értékű, Francis Bacon festményt abból az ötből, amelyet még 2015 nyarán loptak el egy madridi lakásból - értesült az El País című spanyol napilap.

A nyomozás részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, csak annyit lehet tudni, hogy az elmúlt két évben 10 embert vettek őrizetbe a hatóságok az utóbbi évtizedek legnagyobb spanyolországi műkincslopásával kapcsolatban.

A világhírű brit festőművész, Francis Bacon öt képének értékét mintegy 30 millió euróra (mintegy 9,3 milliárd forintra) becsülik. Tulajdonosa egy José Capelo nevű férfi, aki 1992-ben örökölte a festményeket közvetlenül a művésztől, akinek közeli barátja volt.

A műalkotásokat belvárosi lakásában tartotta, amely a spanyol főváros egyik legbiztonságosabb és legjobban őrzött kerületében található.

A betöréskor a tulajdonos Londonban tartózkodott. A tolvajok kikapcsolták a riasztót, teljesen észrevétlenül vitték el a festményeket, és semmilyen nyomot nem hagytak maguk után.

Francis Bacon gyakran és szívesen látogatott Spanyolországba, ahol sok barátja és csodálója volt. Egy madridi kórházban hunyt el 82 éves korában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!