Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy szobatársát bántalmazó afgán férfit

Kék hírek, 2017.04.03

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy afgán férfit, aki bántalmazta munkásszállóbeli szobatársát - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint az oltalmazott státuszú, 47 éves afgán állampolgár és a szintén külföldi, szudáni állampolgárságú sértett szobatársak voltak egy XXIII. kerületi munkásszállón. Szombat kora hajnalban összeszólalkoztak a szobájukban, emiatt a sértett lement a portaszolgálatra, hogy segítséget kérjen. A vádlott néhány perccel később a sértett után ment, és egy 1,5 méter hosszú faléccel nagy erővel, több alkalommal megütötte a sértettet, aki eközben többször is a földre került.

A sértett koponya- és könyökzúzódást, valamint alkarsérüléseket szenvedett, amelyek nyolc napon belül gyógyuló sérülések, ugyanakkor a vádlott súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülést akart okozni és ütései erre alkalmasak is voltak - áll a közleményben.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt, 72 órán belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért egy év börtönbüntetésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve.

Az ítélet nem jogerős, mert az eljáró ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!