Három százalék alatti forgalombővüléssel zárták a februárt Európa nagy hálózatos légitársaságai

Kék hírek, 2017.03.17

Szerény forgalombővülést értek el Európa legnagyobb hálózatos légitársaságai az év második hónapjában, a tavaly februárihoz viszonyítva 3 százalék alatti utasszám növekedést értek el - derül ki a cégek honlapján közölt utasforgalmi statisztikákból.

A francia-holland Air France-KLM a regionális Hop! céggel együtt mindössze ötezer utassal, 0,1 százalékkal szállított többet februárban, mint egy évvel korábban. A légicégek 0,6 százalékkal csökkentették a férőhelykínálatot, így a járatok átlagos töltöttsége 1,7 százalékponttal 85 százalékra javult.

Az Air France és a Hop! 1,8 százalékkal kevesebb, a KLM viszont 3,5 százalékkal több utast fuvarozott, mint tavaly februárban.

A Lufthansa-csoport februárban 2,6 százalékkal 6 millióra növelte utasai számát úgy, hogy 6,2 százalékkal kevesebb járat indult el. A járatok töltöttsége átlagosan 75,2 százalék volt, 2,8 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban.

A cégcsoporton belül a Lufthansa 2, a Swiss 6,8, az Austrian Airlines 3,2 százalékkal növelte utasforgalmát. Bár a Brussels Airlines hálózatos légitársaságnak számít, a Lufthansa a jelentésben point-to-point, azaz célállomások közti forgalomként szerepelteti az adatait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!