Hat köbméter építőanyag ömlött egy IX. kerületi lakásba

Kék hírek, 2016.08.30

Három-három köbméter beton és tégla ömlött egy IX. kerületi, harmadik emeleti lakásba kedd este, a födémet érő plusz terhelés miatt kiürítették az épület érintett részét - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A lakók az esti órákban térhettek vissza otthonaikba.

Kisdi Máté elmondása szerint a Sobieski János utcai társasház szomszédjában betonozási munkálat közben átszakadt a fal, és a harmadik emeleti lakásba ömlöttek az építőanyagok. Az érintett lakás lakhatatlanná vált, az alatta lévő lakásokat pedig a födémet érő terhelés miatt kiürítették, ami 18 embert érint. Senki nem sérült meg.

A munkások azonnal megkezdték az építőanyagok eltávolítását. Statikust hívtak a helyszínre, a további szükséges intézkedésekről a szakvéleménye ismeretében döntenek - tette hozzá a szóvivő.

Kisdi Máté később azt közölte az MTI-vel, hogy a lakók - a lakhatatlan helyiség kivételével - este nyolc óra körül visszatérhettek lakásaikba és a közműveket is visszakapcsolták a házban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!