Hazatértek a macedón-görög határon szolgálatot teljesítő magyar rendőrök

Kék hírek, 2017.05.04

Csütörtökön hazatértek a macedón-görög határon szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, akik az egy hónapon át főként járőrszolgálattal segítették a határvédelmet - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A 30 rendőrből álló magyar kontingens, amely április 3. és május 4. között vett részt a macedón rendőrökkel közös műveletben, főként járőrszolgálatot látott el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett közreműködtek az embercsempészek és a Macedónia területére belépő illegális bevándorlók előállításában. A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem az ország belsejében is - írták.

Az egység terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi és mobil hőkamerával támogatta az érintett határszakasz védelmét, a rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat.

A magyar rendőrség idén negyedszerre vett részt a macedón-görög határ védelmében. A magyar rendőrök intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!