Házi őrizetbe került a rákoskeresztúri gyilkosság gyanúsítottja

Kék hírek, 2018.01.15

Házi őrizetbe helyezte a bíróság a rákoskeresztúri gyilkosság fiatalkorú gyanúsítottját hétfőn - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a fiú péntek este a XVII. kerületben, egy Újlak utcai lakóházban szóváltásba került a sértettel - egy 19 éves nővel -, akit a veszekedés hevében többször nyakon szúrt. A sértett meghalt. A feltételezett elkövetőt - aki a sajtóhírek szerint 17 éves - még péntek éjjel elfogták a rendőrök.

A bíróság elsőfokú végzése szerint az emberölés gyanúját a többi között a gyanúsított beismerő vallomása és tanúvallomások támasztották alá.

A bíróság megállapította, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, kényszerintézkedésre szükség van. Ugyanakkor azt is figyelembe vette, hogy a fiatalkorú gyanúsított rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű, tanul, állandó munkahelye van. A bíróság ezért elutasította az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát és nyomkövető eszköz alkalmazásával február 15-éig elrendelte a gyanúsított házi őrizetét - áll a közleményben.

A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!