Húsvét - Változik a közösségi közlekedés menetrendje húsvét miatt

Kék hírek, 2017.04.13

Változik a közösségi közlekedés menetrendje húsvét miatt, a MÁV vonatai és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai is a szokottól eltérő rend szerint közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton Budapest több helyszínén is húsvéti körmenetet tartanak, amelyek a egyes buszok és villamosok forgalmát rövid időre korlátozni fogják.

A körmenetek miatt néhány percre várakozni kényszerül szombat este Kaszásdűlőnél az Árpád híd felé tartó 34-es, 106-os és 134-es busz, a 99-es, a 148-as, a 194-es és a 194B buszjárat a Kós Károly téren, a 17-es és 61-es villamos pedig a Fadrusz utca környékén kényszerül néhány perces várakozásra. A 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz terelt útvonalon közlekedik szombat este rövid ideig.

A BKK közölte továbbá, hogy a tavaszi szünet miatt hétköznapokon a tanítási szünetek alatt érvényes menetrendet, nagypénteken, húsvét vasárnapján és hétfőjén pedig a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni.

A MÁV-Start korábbi tájékoztatása szerint nagycsütörtökön a pénteki, nagypénteken a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én, húsvéthétfőn a vasárnapi, jövő hét kedden, 18-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A várhatóan megnövekvő utasforgalom miatt a MÁV-Start az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, a helyfoglalások alakulása alapján, a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat kapcsolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!