Huszonnégy óra alatt sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen

Kék hírek, 2017.04.25

A hétfő esti riasztás után 24 órával sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen, de  a tűzoltók még éjszaka is a helyszínen maradnak - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.

Cseresznyés Dániel felidézte: hétfő este hat óra után érkezett a bejelentés, hogy ég a háromezer négyzetméteres, hétméter magas hulladéktömeg.

Az oltást a zalaegerszegi, a sárvári, a keszthelyi és a zalaszentgróti tűzoltók, valamint a zalaszentiváni önkéntesek végezték, többszöri váltással egyszerre mintegy negyvenen dolgoztak a tűznél. A helyszínre három szállítójárművel folyamatosan vitték a vizet.

Kedden napközben sikerült a lángokat elfojtani, de a tovább izzó részeket a feltámadó szél többször is visszagyújtotta, ezért habbal és vízzel egész nap folyamatosan hűtötték a területet. Több munkagéppel is segítették a munkálatokat, földet és homokot szállítottak a helyszínre, hogy a parázsló, füstölő hulladékot betakarják.

A szóvivő elmondta azt is: a rendkívül erős szél miatt a tűzoltók éjszakára sem hagyják el a helyszínt. Két járművel és a hulladéktelep munkagépeivel felügyelik a területet, hogy az esetleg újra fellángoló részeket azonnal el tudják oltani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!