Idős szüleit kirabló szentesi férfi ellen emeltek vádat

Kék hírek, 2017.06.06

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki éveken keresztül ütötte-verte szüleit pénz reményében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban levő férfit kettő rendbeli minősített rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi közös háztartásban élt Szentesen súlyos beteg édesanyjával, valamint időskorú édesapjával. A férfi rendszeres, megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, szülei alacsony összegű nyugdíjukból tartották el őt. A férfi italozó életmódot folytatott, melyhez szülei nem akartak neki pénzt adni. 2012 eleje és 2017 eleje között ittasan rendszeresen megfenyegette szüleit, hogy megöli, illetve forró vízzel leönti őket, ha nem adnak neki készpénzt, többször meg is rúgta és meg is ütötte őket. A fenyegetések és az erőszak hatására a szülők alkalmanként 20-70 ezer forint közötti összegeket, összesen mintegy egymillió forintot adtak neki. Előfordult olyan is, hogy a vádlott édesapját egy seprűnyéllel megütötte, a bántalmazás következtében az idős férfinak eltörött a keze - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!