Illegális bevándorlás - 28 migránst találtak egy furgonban, 30-at az autópálya mellett Baranyában

Kék hírek, 2017.11.22

Huszonnyolc illegális migránst találtak a rendőrök az éjszaka egy furgonban Baranya megyében, harmincat pedig az M6-os autópálya mellett igazoltattak - közölte a rendőrség szerda reggel a honlapján.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hajnali fél háromkor ellenőrizték az M60-as autópálya szajki pihenőjénél a járművet, amely 28 migránst szállított, ők pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. A furgont vezető 50 éves abonyi férfit embercsempészés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

A migránsokat, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba beutazáshoz és az itteni tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, és a személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Visszakísérik azokat az illegális migránsokat is, akikre ugyanekkor, az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjának közelében találtak rá. A 30 fős csoport tagjai közül tizenketten afgán, tizenketten pakisztáni, hatan pedig indiai állampolgárnak vallották magukat, és szintén nem rendelkeztek az itteni jogszerű tartózkodáshoz szükséges okmányokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!