Illegális bevándorlás - A nagykövetség segítséget ajánlott a Calais-nál megdobált magyar kisbusz utasainak

Kék hírek, 2017.05.22

A magyar nagykövetség segítséget ajánlott a kisbusz utasainak, akik járművét hétfő hajnalban megdobálták a franciaországi Calais-nál - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Az esetleges feljelentésről a tanárok és az iskolaigazgató fog dönteni - írták.

A KKM közölte: a magyar kisbusz vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy az autópályáról letérve a calais-i kompkikötő felé tartottak, amikor - az út közepére állított betonakadály kikerülésekor - 8-10 sötét bőrű férfi rohant a jármű felé, majd megdobálta azt. A kocsi hátsó üvege betört, de senki nem sérült meg; a kompra felhajtáskor az esetet jelezték a határőröknek.

Az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójának beszámolója szerint a magyar diákok és tanárok kisbuszát hajnalban támadtak meg bevándorlók Calaisnál.

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata egy szakmai versenyre tartott Londonba, amikor az észak-francia város közelében kövekkel és betondarabokkal dobálták meg őket a migránsok.

Mészáros Károly csapatvezető oktató a híradóban elmondta: a Nagy-Britanniába tartó komp kikötőjébe tartottak éppen az autóúton, amikor azt vették észre, hogy betonoszlopokból és -törmelékből valakik torlaszt építettek az úton. Az út mellett "fekete emberkék" ugrottak elő, és vélhetőleg meg akarták őket állítani.

"Átmentünk a törmeléken és utána már csak azt hallottuk, hogy durrog a kocsinak az oldala" és az autónak a baloldalát és a jobb hátsó üvegét betondarabokkal egyszerűen betörték - mondta.

Az adásban elhangzott: végül egy benzinkútnál ragasztószalaggal megerősítették a sérült oldalsó üveget, a hátsóhoz pedig keményebb tárgyat rögzítettek.

A csapat az eset után úgy tervezi, hazafelé már egy másik útvonalon jön. A Híradóban elhangzott: kamionosok egyre gyakrabban beszélnek arról, hogy ha tehetik, elkerülik a kikötővárost, mert a dzsungelnek hívott sátortábort ugyan megszüntették Calais-nál, az onnan kitelepített bevándorlók azonban a környéken maradtak, és mindent megpróbálnak hogy átjussanak a csatornaalagúton az Egyesült Királyságba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!