Illegális bevándorlás - Elítélték egy embercsempész bűnszervezet tizenöt tagját Kecskeméten

Kék hírek, 2017.05.25

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy embercsempész bűnszervezet tizenhárom tagját, további két vádlottat pedig pénzbüntetéssel sújtott csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság - közölte Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

A szóvivő tájékoztatása szerint a magyar, szerb, szír és tunéziai állampolgárok bűnszervezetét az elsőrendű vádlott, egy szír-magyar kettős állampolgárságú férfi irányította.

A bűnszervezet 2013 májusa és novembere között Magyarországon keresztül csempészett be embereket úgynevezett harmadik országokból Ausztriába, illetve Németországba. A hierarchikusan felépített szervezetbe tagozódtak a szervezéssel, koordinálással és a migránsok szállításával foglalkozó vádlottak. A haszon elosztását a "vezetőség" szabályozta és az elsőrendű vádlott intézte.

Sárközy Szabolcs elmondta: az ügy arra vonatkozó részleteit, hogy fél év alatt hány embert csempésztek át a bűnszervezet tagjai és mekkora haszonra tettek szert, már nem lehetett rekonstruálni.

A bíróság tizenhárom vádlottat 1 év 8 hónap és 3 év 6 hónap közötti börtönbüntetésre ítélt - kilencet közülük bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt -, kettőt pedig pénzbüntetéssel sújtott. Egy vádlott elhunyt az eljárás során.

Az ítélet három vádlott esetében jogerős, társaik ügyében másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!