Illegális bevándorlás - Elítélték egy szír határsértő kirablóit Szegeden

Kék hírek, 2017.04.19

Jogerősen négy év és hat év közötti fegyházbüntetésre ítélte egy 2015 nyarán illegálisan Magyarországra érkező szír állampolgár magukat rendőrnek kiadó kirablóit szerdán a Szegedi Törvényszék.

A bíróság a négy vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek mint felbujtót, illetve tettest, emellett az elsőrendű vádlott bűnösségét csalás vétségében is megállapította.

A zöldhatáron keresztül illegálisan Magyarországra érkező sértett 2015. június 28-án éjszaka Szegeden, a Szabadkai úton sétált, amikor találkozott az egyik vádlottal, akivel megállapodott abban, hogy őt a férfi a társa segítségével gépkocsival Budapestre juttatja 350 euró fejében.

A sértettet autóval a Kolozsvári térre vitték, ahol 200 eurót kértek el tőle, hogy abból megtankolják az autót, ám már ekkor sem volt szándékuk Budapestre szállítani a határsértőt. A sofőr 50 eurót kapott, majd elhajtott.

A helyszínen maradó sértetthez és vádlotthoz nem sokkal később hárman csatlakoztak, azt állítva magukról, hogy rendőrök, ennek nyomatékosítására egy igazolványt is felmutattak. Ketten lefogták a sértettet, az egyik támadó pedig magához vette a férfi táskáját, benne több mint 360 ezer forintnyi készpénzzel és más értékekkel, majd elmenekültek a helyszínről.

Az ötödik vádlottat, aki az autóval a bűncselekmény kezdetén elhajtott, a Szegedi Járásbíróság első fokon jogerőre emelkedő döntésével csalás vétsége miatt 200 óra közérdekű munkával sújtotta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!