Illegális bevándorlás - Fellázadt a külföldiek egy csoportja egy csehországi táborban

Kék hírek, 2017.05.29

Fellázadt és összetűzött a cseh rendőrökkel több mint egy tucat külföldi, akiket a hatóságok a nyugat-csehországi Pilsen melletti Balková táborban tartanak őrizetben. A rendőrség a lázadást egy óra alatt leverte, s a lázadókat kihallgatásra elvezették - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter hétfőn a Twitteren.

Az incidenst valószínűleg az váltotta ki, hogy az egyik nigériai állampolgár megkapta a Csehországból való kitoloncolásáról szóló végleges hatósági döntést - nyilatkozta Katerina Rendlová, cseh idegenrendészeti szóvivő.

Szerinte a nigériai férfi tiltakozásul több mint egy tucat társával együtt elbarikádozta magát egy nagy teremben. Amikor a hatóságok megpróbálták kivezetni őket a teremből, összetörték a terem berendezését, bútorait és ezekkel megtámadták a rendőröket. Az összetűzésnek, amelyben senki sem sérült meg, egy rendőrségi kommandó beavatkozása vetett véget.

"Az incidens kiprovokálóit felelősségre vonjuk. Nem fogjuk tűrni az ilyen viselkedést" - írta a Twitteren a belügyminiszter.

A Balková településen működő táborban a cseh hatóságok azokat a külföldieket tartják felügyelet alatt, akik a hivatalos kitoloncolási döntésre várnak. A tábor befogadóképessége 200 személy, s jelenleg 56 külföldi személy lakik benne. Csehországban még további két ilyen jellegű tábor van, amelyekben kéttucatnyi külföldi van elhelyezve.

Katerina Rendlová szerint a táborokban legutóbb két éve került sor olyan rendbontásokra, amelyeket a rendőrségnek kellett megoldania.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!