Illegális bevándorlás - Három külföldi férfit embercsempészéssel gyanúsítanak

Kék hírek, 2017.11.06

Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két orosz és egy szerb állampolgárságú férfival szemben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság - közölték hétfőn a rendőrség honlapján.

A három vádlottat azt követően vették őrizetbe és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, hogy szombat este a Fejér megyei Ráckeresztúron egyikük egy személyautóval fának rohant, s az autóban tíz, az országban illegálisan tartózkodó külföldi sérült meg.

A balesetet okozó orosz sofőr a helyszínről elmenekült, 12 órán belül az M1-es autópályán egy közúti ellenőrzés során a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai elfogták. Az intézkedés során két másik, a járműben utazó orosz és szerb állampolgárt is előállítottak a rendőrök, akik esetében szintén felmerült az embercsempészés megalapozott gyanúja.

Korábban azt közölte a rendőrség, hogy a balesetet szenvedő sofőr anyagi ellenszolgáltatásért cserébe akarta a 10 külföldi férfit illegálisan Ausztriába szállítani.

Meghallgatásukat követően a kilenc külföldi férfit a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a súlyos sérülést szenvedett társukat kórházban ápolják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!