Illegális bevándorlás - Négy győri embercsempész ellen indult eljárás Szegeden

Kék hírek, 2017.06.26

Fejenként negyvenezer forintért akart a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába szállítani pakisztáni migránsokat az a négy férfi, akiknek elrendelte előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a gyanúsítottak ellen vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi két személygépkocsival érkezett kedden az éjjeli órákban Mórahalom külterületére. A két autóba nyolc pakisztáni állampolgárt vettek fel, akiket korábban embercsempészek juttatták át a szerb-magyar határon. A gyanúsítottak fejenként 40 ezer forintért szállították volna őket Ausztriába.

A gyanúsítottak közül hárman többszörösen büntetett előéletűek, a bűncselekményt részben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés ideje alatt követték el, kettejük ellen pedig más ügyben körözést is kibocsátottak a hatóságok.

A Szegedi Járásbíróság - ügyészi indítványra - elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!