Illegális bevándorlás - Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Kék hírek, 2017.05.26

Vádat emeltek egy szerb állampolgár ellen, aki járművébe zsúfolva 18 szír határsértőt próbált Röszke közeléből Nyugat-Európába szállítani 2015 nyarán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, az ügyészség a férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi 2015. augusztus 26-án reggel tizennyolc szír állampolgárt vett fel Röszke közelében azért, hogy őket Nyugat-Európa felé vigye.

A vádlott 200 eurót kért személyenként a szállításért. A járművet az indulást követően röviddel a rendőrök megállították, de a vádlott kiugrott és elmenekült. A férfit később nemzetközi elfogatóparancs alapján Koszovóban fogták el.

A határsértőket a vádlott a gépkocsi rosszul szellőző rakterébe zsúfolta, a levegő hőmérséklete percek alatt meghaladta a harminc fokot, a zsúfoltság miatt mozgásra nem volt lehetőség, így az utazás a szállított személyek testi-lelki gyötrelmével járt - tudatta az ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!