Illegális bevándorlás - Tizenkilenc határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Kék hírek, 2017.05.22

Tizenkilenc határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken hat, szombaton kilenc, vasárnap két jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon két migránst fogtak el.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 32 illegális bevándorlót tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - május 8-ától 14-éig - ez a szám 19 volt. A román és ukrán határszakaszon 58 embert fogtak el a múlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!