Illegális bevándorlás - Uniós szóvivő: az EU számolt a menekültek korábbi befogadásával a tagállamokra vonatkozó kötelező kvóták meghatározásánál

Kék hírek, 2018.01.17

Amikor az Európai Unió meghatározta az áthelyezésre jogosult menekültek tagállamokra vonatkozó számát, akkor figyelembe vette a tagországoknak a menekültek befogadására tett korábbi erőfeszítéseit is - jelentette ki Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője brüsszeli sajtótájékoztatóján szerdán.

A szóvivő arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy Magyarország teljesítette-e a kötelező kvóták szerinti kötelezettségét azzal, hogy körülbelül 1300 menekültet befogadott a múlt évben.

Winterstein hozzátette: az Európai Bizottság ajtaja továbbra is nyitva áll mindazon tagállamok előtt, amelyeket bíróság elé idéztek amiatt, mert nem tettek eleget jogi kötelezettségeiknek.

Egy másik újságírói kérdésre, amely arra vonatkozott, hogy mit szándékozik tenni az Európai Bizottság az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios-ügyben készült jelentését követően, az illetékes szóvivő annyit mondott, hogy a jelentést a bizottság megkapta és tanulmányozni fogja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!