Illegális bevándorlás - Vádat emeltek egy bolgár és egy román embercsempész ellen Kecskeméten

Kék hírek, 2017.11.22

Vádat emeltek Kecskeméten egy bolgár és egy román embercsempész ellen, akik 18 szír és iraki migránst csempésztek át a román-magyar határon - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a román férfi február 12-én egy kamionnal alumíniumport szállított Romániából Kazincbarcikára. A teherautóban Temesváron bújtatták el a migránsokat. Az M43-as, majd az M5-ös autópályán haladva a bolgár bűntárs egy személyautóval előfutóként kísérte a kamiont.

A Nyugat-Európába tartó migránsokat az M5-ös sztráda hetényegyházi pihenőjénél szállították ki, majd a román férfi rakományával továbbindult Kazincbarcikára. Később mindkét vádlott elhagyta az országot.

A migránsok közül a rendőrség 16 embert elfogott, az embercsempészek ellen pedig nemzetközi és európai elfogatóparancsokat adtak ki. A román férfi Szegeden feladta magát, míg bolgár bűntársát a szerb hatóságok fogták el, majd kiadták Magyarországnak - írta a főügyészség.

A vádlottak ellen - akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást - vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!