Ismét őrizetbe vették a 680 milliós váltóhamisítással gyanúsított közjegyzőt

Kék hírek, 2018.02.21

Ismét őrizetbe vették a 680 milliós váltóhamisítással gyanúsított közjegyzőt, mivel a házi őrizet hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el és bizonyítékok eltüntetésével próbálta meghiúsítani büntetőügyében a bizonyítást - közölte a fővárosi főügyész szerdáén az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében felidézte: a Budapesti Nyomozó Ügyészség a közjegyzőként tevékenykedő férfit és bűntársait csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítja. A nyomozó ügyészség a közjegyzőt január 24-én gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozta előzetes letartóztatását, a bíróság azonban enyhébb kényszerintézkedést, házi őrizetet rendelt el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi ezt követően, a folyamatban lévő büntetőeljárás, illetve házi őrizet hatálya alatt szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követett el, amely miatt ellene a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőeljárás - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor közölte: megalapozottan feltehető továbbá az is, hogy a gyanúsított a házi őrizet hatálya alatt tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok elrejtésével, nem kizárhatóan megsemmisítésével meghiúsítani, illetve megnehezíteni igyekszik az ellene folyó büntetőeljárásban a bizonyítást.

Mindezek alapján a Budapesti Nyomozó Ügyészség a közjegyzőt ismét bűnügyi őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását, amelynek elrendelése kérdésében szerdán dönt a bíróság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!