Jelentősen csökkent az Emirates nyeresége

Kék hírek, 2017.05.12

Jelentősen csökkent a dubaji székhelyű Emirates légitársaság nyeresége a március 31-ével végződött pénzügyi évben, az adózott eredmény 80 százalékot meghaladó mértékben esett az előző évihez képest.

A társaság honlapján közzétett üzleti jelentés szerint a légitársaság árbevétele nem változott tavalyhoz képest, ebben az évben is mintegy 23 milliárd dollár bevételre tett szert. Az Emirates utasforgalma 8 százalékkal 56 millióra emelkedett, a járatok átlagos töltöttsége viszont 1,4 százalékponttal 75,1 százalékra mérséklődött.

Az üzemi eredmény 70 százalékos csökkenést mutat, a tavalyi 2,2 milliárdról 700 millió dollárra változott. A légitársaság adózott eredménye ennél is nagyobb mértékben, 82,5 százalékkal esett, az előző évi 1,9 milliárd dollárról 326 millió dollárra.

Ahmed bin Szaíd al-Maktúm sejk, a csoport elnök-vezérigazgatója geopolitikai és makrogazdasági okokra vezette vissza a romló pénzügyi mutatókat. Elmondása szerint a terrorista támadások Európában, a törökországi puccskísérlet, a Brexit, az erős dollár és a marzscsökkenés is negatívan hatott a társaság gazdálkodására. Utóbbi jelenség hátterében a kiélezett verseny miatt folyamatosan csökkenő jegyárak húzódnak meg.

Az Emirates 35 új repülőgépet helyezett üzembe egy év alatt, ami egy üzleti éven belül az eddigi legtöbb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!