Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott az ivádi gyilkos

Kék hírek, 2017.03.23

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön az Ivádon 2015. március 5-én elkövetett gyilkosság vádlottjára, ezzel jóváhagyta az Egri Törvényszék elsőfokú ítéletét - tájékoztatta a táblabíróság szóvivője az MTI-t.

Fórizs Ildikó közlése szerint K. Zs. S. a legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, a férfit tíz évre a közügyektől is eltiltották.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 márciusában P. K. sértett Salgótarjánból haza akart utazni Bátonyterenyére. A vádlott, aki látásból ismerte a 18 éves sértettet, felajánlotta, hogy gépkocsijával hazaviszi a lányt.

Menet közben a vádlott megkérdezte a sértettől, hogy ötezer forintért hajlandó lenne-e vele közösülni. A sértett az ajánlatra nem válaszolt, hallgatását a vádlott beleegyezésnek vélte, ezért a főútról lekanyarodott és Ivád külterületén egy dűlőnél megállt.

A helyszínen mindketten kiszálltak a kocsiból. A sértett a vádlott szexuális közeledését elutasította, emiatt a vádlott csalódott és dühös lett. A lányt egy alkalommal arcon ütötte, majd egy, az eljárás során elő nem került rúdszerű, de éles eszközzel a fején többször megütötte.

A sértett a földre került, ekkor a vádlott újra ütést mért a lány halántékára. A koponyatörés következtében a lány eszméletét vesztette és az ehhez társuló kivérzéses sokk rövid időn belül a halálát okozta. Az életét azonnali orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

A vádlott visszaült a gépkocsijába, azonban úgy észlelte, hogy a sértett még él, ezért a járművel megfordult, és folyamatos gázadással ráhajtott a földön fekvő lányra. Ezt követően a férfi visszatolatott, és elindult Salgótarjánba. A sértett még életben volt, amikor a gépkocsi ráhajtott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!