Jogerősen életfogytiglanra ítélték a pusztaszemesi nyugdíjas egyik gyilkosát

Kék hírek, 2017.07.05

A francia idegenlégiót is megjárt pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak egyikét jogerősen is életfogytig tartó fegyházra, társát pedig 17 év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla szerdán.

Makai Lajos büntetőtanácsa a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi elsőfokú ítéletét helybenhagyva a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek.

A táblabíróság kimondta, hogy az életfogytiglannal sújtott fiatal férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.

A vádlottak többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit, 2015. június 30-án pedig elhatározták, hogy megölik őt és elveszik a pénzét. Az ablakon bemásztak a házába, sörösüveggel, székkel és a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd amikor a földre került, egyikük mikrohullámú sütőt dobott rá.

A támadók ezután értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen ember körül pedig hígítót locsoltak szét, és meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

Makai Lajos az ítélet indoklásakor megdöbbentőnek, "az emberölések egyik legkegyetlenebb módjának" nevezte a bűncselekményt, majd úgy fogalmazott, hogy ilyet a legrosszabb horrorban lehet látni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!