TV műsor

Jogerősen tizenöt évre ítéltek egy idős jánoshidai asszonyt bántalmazó férfit

Kék hírek, 2017.10.11

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a jánoshidai férfit, aki bántalmazott és kirabolt egy idős, beteg asszonyt, majd a sértett házát is felgyújtotta.

A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A korábban többször büntetett vádlott italozó életmódot folytatott, ritkán alkalmi munkát vállalt, de megélhetése nem volt biztosított.

Az ügy sértettje, egy súlyos betegségekben szenvedő 76 éves asszony egyedülálló özvegyként jó körülmények között egy családi házban élt Jánoshidán. 2014. június 3-án este a vádlott ittasan érkezett a sértett házához, arra hivatkozva, munkát akar végezni, de az asszony elküldte. Egy óra múlva visszatért, újból a munkát hozta szóba, az asszony megint felszólította, menjen el. A vádlott kihasználva az asszony mozgáskorlátozottságát, ellopta 5 ezer forint értékű mobiltelefonját.

Később a férfi ittasan megint visszatért az idős asszony házához, hogy újabb értékeket szerezzen. Miközben kutakodott, a sértett felfigyelt a zajra. Amikor összetalálkoztak a fürdőszoba előtt, a vádlott kézzel többször fejen ütötte az asszony, majd egy vázával is fejbe vágta. Eközben pénzt követelt, és azzal fenyegetőzött, ha nem ad neki pénzt, akkor rágyújtja a házát. Az asszony az ütésektől a földre esett, és elveszítette az eszméletét.

A vádlott ezt követően értékek után kutatott a házban, de mivel ott nem talált, az alsó épület konyhájába ment, ott élelmiszert, egy vérnyomásmérőt, valamint ezer forintot vett magához. Miután összepakolt, felgyújtotta a konyhát, hogy eltüntesse a nyomait. A berendezési tárgyak lángra kaptak, de a férfi mit sem törődve az eszméletlenül hátrahagyott sértettel, távozott a helyszínről. Egy közeli kocsmába ment, ahol a frissen szerzett ezer forintból bort vett magának.

Az asszony visszanyerte eszméletét, és sikerült kimenekülnie a házból. Súlyos sérüléseket szenvedett, háza pedig lakhatatlanná vált.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!