Kilenc embercsempészt fogtak el két nap alatt Bács-Kiskunban

Kék hírek, 2015.04.28

Kilenc szerb embercsempészt fogtak el a határrendészek két nap alatt Bács-Kiskun megyében, a gyanúsítottak szíriai és szomáliai állampolgárokat csempésztek át a magyar-szerb zöldhatáron, és megszervezték a továbbszállításukat - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Hürkecz Zoltán közleménye szerint vasárnap az 53-as úton, Tompa külterületén állítottak meg két személyautót a határrendészek. Az első, felvezető autóban két szerb, a másodikban egy szerb és kilenc szíriai állampolgár utazott. A személyautóktól két kilométerre a határrendészek további két szerb állampolgárt is ellenőriztek, akik a rendelkezésre álló adatok szerint a zöldhatáron kísérték át a migránsokat.

Hétfőn további négy szerb embercsempészt fogtak el a határrendészek az 5501-es úton Kelebia közelében. A módszer hasonló volt, mert a felvezető autóban két szerb állampolgár utazott, míg a második autóban a szerb sofőr tizenkét szomáliai állampolgárt szállított. A határrendészek Kelebia külterületén elfogták azt a szerb állampolgárt is, aki a zöldhatáron kísérte át a migránsokat.

A migránsok menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékes Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. A kilenc szerb állampolgárt embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Hétfőn további 57 külföldi határsértőt fogtak el Bács-Kiskun megye déli részén, a többségük menekültstátus iránti igényt nyújtott be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!