Kilenctonnányi húst foglalt le a Nébih Komárom-Esztergomban

Kék hírek, 2017.05.25

Csaknem kilenc tonna jelöletlen, szabálytalanul tárolt, illetve lejárt fogyaszthatóságú húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Komárom-Esztergom megyei nagykereskedésben.

A közlemény szerint a Komárom-Esztergom megyei cég az előírásokat több ponton is megsértette. A termékek egy részét - későbbi értékesítés céljából - az előírásokat megszegve lefagyasztották. Az egység hűtőkamráiban felhalmozott húsok között nagy mennyiségben voltak jelöletlen, tehát ismeretlen eredetű tételek. Emellett a hústermékek egy részének lejárt a fogyaszthatósági ideje is. A hatóság elrendelte a csaknem kilenctonnányi termék kivonását a forgalomból és megsemmisítését.

Az ellenőrzéskor műszaki és higiéniai hiányosságokat is találtak. A fagyasztókamra ajtajáról leszakadt a szigetelés. Volt, ahol hiányzott a szúnyogháló, másutt salétromos fal, pergő vakolat fogadta az ellenőröket. Az egységben nem használták a késfertőtlenítő berendezéseket, továbbá az előhűtött, fagyasztott, csomagolt, illetve csomagolatlan termékek elkülönített tárolása sem volt megoldott.

A Nébih a hiányosságok felszámolására határidőt írt elő a vállalkozásnak. Ennek betartását, valamint a problémák megszüntetését újabb helyszíni ellenőrzésen vizsgálják majd az ellenőrök.

Az ügyben több százezer forintos bírság várható - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!