Las Vegas-i lövöldözés - Elbocsátották a CBS alelnökét egy Facebook-komment miatt

Kék hírek, 2017.10.03

Azonnali hatállyal elbocsátották helyi idő szerint hétfőn Hayley Geftman-Goldot, a CBS televízió alelnökét, mert a közösségi médiában azt írta: nem tud együttérezni a Las Vegas-i tömegmészárlás áldozataival, mert a country zene kedvelői többnyire fegyverrel hadonászó republikánusok.

Hayley Geftman-Gold, aki egyúttal a CBS jogtanácsosa is volt, még hétfő éjjel bocsánatkérő közleményt adott ki, amelyben "védhetetlennek" nevezi saját kijelentését, melyet "őszintén sajnál". Az elbocsátott CBS-alelnök világossá teszi, hogy "szégyenletes" bejegyzése nem tükrözi korábbi munkaadója, kollégái, családja és barátai nézeteit, sőt, még a saját nézeteit sem. "Ennek az értelmetlen erőszaknak a legmélyebb együttérzést kell kiváltania" - húzta alá Geftman-Gold.

A CBS a Fox News hírcsatorna megkeresésére leszögezte: Geftman-Gold körülbelül egy évet töltött a cégnél, megsértette a vállalat normáit, és többé már nem a CBS alkalmazottja. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az elbocsátott alelnök nézetei "mélyen elfogadhatatlanok a CBS valamennyi munkatársa számára", egyúttal együttérzését fejezte ki a tragédia sebesültjeinek és az áldozatok családtagjainak.

New York állam ügyvédi kamarája hétfőn petíciót fogalmazott meg, amelyben elítélte Geftman-Gold "helytelen szakmai viselkedését". A petíciót hétfőn késő estig mintegy ezren írták alá. Donald Trump elnök hétfőn rövid beszédében leszögezte: a Las Vegasban elkövetett tömegmészárlás "velejéig gonosz cselekedet" volt. Az elnök elrendelte, hogy az országban péntekig mindenütt engedjék félárbócra az amerikai zászlót, feleségével együtt pedig szerdán Las Vegasba látogat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!