Lezuhant egy helikopter Isztambul egyik külső városrészében, halottak

Kék hírek, 2017.03.10

Tévétoronynak ütközött és lezuhant egy helikopter pénteken Isztambul Büyükcekmece nevű külső városrészében, hét ember halálát okozva - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Kadir Topbas isztambuli főpolgármester közlése szerint a gépen tartózkodó mind a hét ember életét vesztette, köztük a két török pilóta, valamint négy orosz és egy török utas.

Az Anadolu értesülése szerint, amelyet a közlekedési minisztérium is megerősített, a légi jármű a 257 méter magas helyi tévétoronynak ütközött.

Hasan Akgün, Büyükcekmece polgármestere ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a tornyon sehol nincs nyoma ütközésnek. Az adótorony egyik dolgozója Ramazan Atay pedig azt emelte ki, hogy nem hallotta becsapódás hangját. Atay elmondta: a tornyot sűrű köd borította, de a teljes légiakadály-világítás működött, beleértve a stroboszkópot is.

Az Eczacibasi török ipari vállalatcsoport tulajdonában álló, Sikorsky S-76 típusú helikopter az Atatürk nemzetközi repülőtérről szállt fel, és öt perccel később a D-100-as főútra esett. A jármű öt nagyobb darabra tört, a lángoló roncsokhoz mentő- és tűzoltóegységek érkeztek. Az érintett szakaszt öt és fél óra útzár után adták vissza a forgalomnak.

A Dogan hírügynökség úgy tudja, hogy a légi jármű utasai Bilecik tartományba tartottak egy gyárlátogatásra. Közülük hárman az Eczacibasi cég Oroszországból érkezett vendégei voltak, az egyik török utas a cég egyik oroszországi csoportjának vezérigazgatója, a negyedik orosz pedig a cég egyik regionális értékesítési menedzsere volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!