Lisszaboni nagykövetség: sürgősségire került egy magyar sérült

Kék hírek, 2017.08.15

A lisszaboni magyar nagykövetség kedd este az MTI megkeresésére megerősítette: egy magyar állampolgár is megsérült a Madeira szigetén egy vallási ünnepségen történt balesetben.

A nagykövetség munkatársa telefonon az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: egyelőre csak annyit tudnak, hogy a magyar sérült a sürgősségi osztályra került. A lisszaboni sajtóinformációk szerint a kórház este fél 8-kor tart sajtótájékoztatót a sérültek állapotáról.

Több ember is életét vesztette kedden a Portugáliához tartozó Madeira szigetén egy vallási ünnepségen, amikor egy szabadtéri kegyhelyen az összegyűltekre dőlt egy fa - közölte a helyi egészségügyi hatóság, amely szerint 12-en meghaltak és 52-en megsérültek.

A francia és a spanyol hírügynökség szerint a sérültek között egy-egy magyar, francia és német van. Hét sérült állapota súlyos.

A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál gyűltek össze, ahol egy Mária-kegyhely van. Egy kétszáz éves tölgy dőlt rájuk. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!