Magyar állampolgárság megszerzését ígérő csaló ellen emeltek vádat Szegeden

Kék hírek, 2017.03.10

    Szeged, 2017. március 10., péntek - Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki pénzért ígért segítséget a magyar állampolgárság megszerzéséhez magyarul nem beszélő szerbiai lakosoknak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a férfit befolyással üzérkedés és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a jogvégzett férfi azt a látszatot keltette a közvetítőn keresztül hozzá forduló nyolc szerb állampolgárnál, hogy ismeretsége révén el tudja érni az ügyintézőnél kérelmük befogadását, azt, hogy ne tegyék kérdésessé magyar nyelvtudásukat, amelynek hiányában elutasítanák kérelmüket. A férfi közreműködéséért pénzt kért, noha ténylegesen nem volt befolyása az ügyintézés menetére.

A férfi hat esetben - szintén pénzért - abban is közreműködött, hogy saját, valamint egy ismerősének szegedi ingatlanaiba szerb származású magyar állampolgár, de külföldön élő embereket jelentett be, miközben ténylegesen nem laktak ott.

A férfi így összesen 1300 euró bevételhez jutott.

Az ügyészség öt szerb állampolgárral szemben befolyás vásárlásának bűntette miatt emelt vádat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!