TV műsor

Már áprilisban elérte az egymilliós utasforgalmat a Budapest Airport

Kék hírek, 2017.05.09

A korábbi évekhez képest jóval korábban, már áprilisban elérte az egymilliós utasforgalmat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

A repülőteret kezelő Budapest Airport keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint áprilisban 1 millió 88 ezer utas fordult meg Ferihegyen, ez 17,5 százalékos növekedést jelent az előző év áprilisához képest, a légitársaságok pedig 800 ezerrel több ülőhelyet biztosítanak a nyári időszakban, ami 8 százalékkal több mint egy évvel korábban.

Az év eddigi részében Budapesten 3,6 millió utast fordult meg, ez 15 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért adatot.

A Budapest Airport közleményében kiemelte: Európában 7 százalékos az átlagos forgalombővülés, Budapesten viszont a bővülési ráta ennek majdnem két és félszerese. A gyors növekedésben kulcsszerepet játszott, hogy csak az év első négy hónapjában máris 11 új járatot indítottak a légitársaságok és az év végéig már 13 további új útvonal repülését jelentették be Budapestről.

Jost Lammers vezérigazgató a közlés szerint azt mondta, a mostani nyári csúcsidőszakban lényegesen több kapacitást jeleztek előre a légitársaságok, így biztos abban, hogy tartani tudják a gyors növekedési ütemet.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!